iwiw facebook

Ossza meg történetét

Ön:
  (Nem kötelező megadni)
  (Nem kötelező megadni)
Komplikált terhesség

Nagyon nehezen jött össze az első babánk, már 33 éves voltam, mikor hosszas próbálkozások után és kezelések segítségével teherbe estem. Nagyon vigyáztam magamra a terhesség alatt, alig mertem kimozdulni otthonról. Sajnos így is elkaptam egy fertőzést a 35. héten. Először csak annyit érzetem, hogy a hüvelyfolyás bővebb, de mindenhol azt olvastam, hogy terhességben ez természetes, majd néhány nap múlva hőemelkedésem lett, és a hüvelyi folyás sárgássá, szagossá vált, ekkor már tudtam, hogy valami nincs rendben.

Rohantam a nőgyógyászomhoz, amennyire egy 35 hetes terhes rohanni tud. A vizsgálatok eredményei felszálló hüvelyi fertőzésre utaltak. Azt mondták, hogy a baba is veszélyben van, antibiotikumot kaptam, de megrepedt a burok, nem lehetett sokáig várni, meg kellett császározni. A kicsi 2300 g-mal 45 cm-rel jött világra. A légzését támogatni kellett, de azt mondták, felépül. Most már elmondhatjuk, hogy szerencsénk volt, mert azóta egy okos, 3 éves nagyfiú anyukájának mondhatom magam. Azóta tudom, hogy a fertőzés könnyen felismerhető lehet otthon is elvégezhető tesztek segítségével.

A mostani terhességem alatt még óvatosabb vagyok és leszek. Most járok a 24. hétben, remélem, nem kell olyan komplikációkkal számolni, mint 3 éve.


kérdezze orvosainkat!

Problémája van? Aggódik önmagáért vagy egy családtagjáért? Nem találja kérdéseire a választ? Kérdezzen bátran szakorvosainktól!